Brf Söderbysjön #0

Till mina grannar i Brf Söderbysjön

Jag har en inte så vacker men viktig historia att berätta om styrelsen i den här föreningen som jag förstår och nu också fått bevisat att vissa personer inte vill att jag skall berätta. Jag har, då jag så mycket som antytt eller skämtat om att allt kanske inte är så perfekt som det framställs, uppmanats att vara tyst, skärpa mig och skämmas för att jag inte är tacksam för det hårda arbete denna styrelse “och särskilt Frida” lägger ned. Jag har också fått två Admin att skriva inlägg för att “påminna” om god ton och ett, lite kaxigare inlägg (på “Bästa Gården”) borttaget.

Tyvärr kan jag,mot bakgrund av det jag sett och själv utsatts för av denna styrelse, i högsta grad inklusive dess ordförande… varken känna tacksamhet eller skam utan snarare skyldighet att genom min historia beskriva det andra inte ser, vill se eller åtminstone inte vill/vågar prata om.

Källan är mina ord men även styrelsens egen ”korrespondans” i ”ärendet”

För att min, inte så vackra, historia om föreningens styrelse, inte skall sätta Admin för existerande interna FB-grupper under alltför stor press har jag skapat denna fristående och uttryckligen ocensurerade/obundna grupp. Här behöver ingen annan än jag själv ta ansvar för mina ord och eftersom gruppen är öppen kan det som skrivs här läsas anonymt, alltså utan att man behöver bli medlem i gruppen. Kan tyckas lite extremt men min erfarenhet av liknande situationer och det som redan skett säger mig att detta nog är den bästa lösningen, åtminstone tills vidare.

Helt kort handlar min historia om hur jag gjort mig obekväm för personer i styrelsen och hur dessa sedan i 2½ år agerat för att frysa ut, baktala, skrämma, hota för att till sist kunna motivera ett beslut att jag inte längre får bo kvar. Frågan om huruvida detta beslut utgör grund nog för vräkning kommer att avgöras i Hyresnämnden men frågan om hur styrelsen agerat bör exponeras och diskuteras i föreningen. Jag är inte den förste som utsatts för dettaa spel och, om det får fortsätta i det tysta…. inte den siste. Det sorts kitt som håller denna styrelse samman är helt beroende av yttre fiender, oavsett om det handlar om entreprenörer, byggnadsinspektörer, andrahandshyrare eller egna styrelsemedlemmar som inte bara följer med…….

Jag vill påstå att problemen med styrelsen i denna förening påverkar ALLA som bor här, åtminstone de som sätter någorlunda stort värde på att ha bra relationer med sina grannar. Jag tillhör denna kategori och väljer därför att gå ut med min historia och minna tankar nu, trots att jag tror mig ha hyfsade chanser i Hyresnämnden.

En reaktion till “Brf Söderbysjön #0

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s