Brf Söderbysjön #1

Det började med en elsladd försommaren 2016

Vid denna tiden kämpade jag för att driva en Foodtruck som jag ett halvår tidigare efter en separation blivit ensam med. I samband med det förlorade jag även min bostad men fick då möjlighet att hyra min mors bostadsrätt i andra hand. Min situation var egentligen helt ohållbar men jag ville inte ge upp och sökte desperat efter lösningar som kunde underlätta. En sådan lösning var att parkera hemma men för det behövde jag lite ström till kylen. Jag frågade då Måns, som vid den tiden hade cykelverkstad under tvättstugan om jag fick dra en elsladd från hans verkstad och fick ja.

Några dagar senare behövde jag återigen lite ström men då jag frågade Måns, berättade han att någon från styrelsen upptäckt sladden och gått på honom hårt med hot om stämning för avtalsbrott på grund av att han låtit mig ta ström. Jag trodde knappt mina öron….Hot om stämning för ström värt max nån krona eller två.. vad var detta för människor… ? Jag tog då det ödesdigra beslutet att, helt öppet, demonstrativt ta ström, en gång, från tvättstugan och ett par gånger från soprummet….

Eftersom jag inte dolde mitt tilltag blev jag snart tagen på bar gärning av ordförande tillsammans med en bister äldre herre. Inte mig emot, jag var ju ny på gården och ville veta. Ordföranden (Frida) var vid detta tillfälle mycket, mycket upprörd och hotade med polisanmälan om det upprepades. Jag erkände lugnt och utan omsvep mitt tilltag, att jag handlat fel och att jag inte ämnade upprepa denna lösning. Det tog en stund men så småningom sjönk det in hos henne att jag inte förnekade mitt brott, varvid fientligheten och upprördheten klingade av. Mannen bredvid varken sa eller visade någonting men min känsla var att han ändå var betydelsefull i skeendet.

I samband med denna händelse erbjöd en granne sig att hänga ut en sladd från sitt fönster. 😊 Det blev aldrig aktuellt men ytterligare en föreslog att jag kunde dra en sladd från mitt eget, tvärs över gården, “Då kan de ju inte säga nåt” Jag tvekade men så gjorde jag det.…. 

sammanfattning

Detta är alltså bakgrunden till mina problem med styrelsen och visst handlade jag fel. Jag stal faktiskt ström även om det totala värdet inte lär ha uppgå till mer än 10 eller max 15 kronor (350 W välisolerat kylskåp några nätter). Att dra kabeln från eget fönster var heller ingen bra lösning men jag var desperat, helt slutkörd och på väg rakt in i väggen. Det var dock inget brott och INGEN sa något till mig medan det pågick, trots att jag drog min sladd ett antal nätter den sommaren. Att någon/några upplevde detta tilltag som en provokation som de inte glömmer i första taget råder det dock ingen tvekan om.

Efter denna händelse har jag sedan punktmarkerats i jakt på bevis på ytterligare “störningar” och misstag/regelbrott och jag har tyvärr gjort mig skyldig till ytterligare några medan andra faktiskt är rena konstruktioner och nu senast även en ren lögn ….. Dessa saker kommer jag att berätta om och diskutera kring i kommande inlägg.


För er som är nya i föreningen kan tilläggas att Måns ganska snart efter detta flyttade sin verkstad från föreningens lokal. Skälen till detta vet jag inget om men tveklöst var han också ”ett problem”…….

Facebookgrupp ”Söderbysjön Ocensurerat”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s