Förvirrat via jurist Brf #4

Nu börjar det spåra ur helt och hållet…..

Nu är vi framme i mitten av november 2017. Jag har börjat komma lite mer på fötter, sitter inte längre lika mycket isolerad i lägenheten och har inte gjort mig skyldig till någon ”störning” sedan incidenten på balkongen ca 6 månader tidigare. Då dyker detta upp………

  Enligt foreningen har du inte iakttagit vad som åligger dig som bostadsrättshavare eftersom det förvaras en gasoltub i anslutning till öppen eld på balkongen, vilket var och en för sig samt kombinationen tillsammans kan leda till allvarliga konsekvenser i form av bland annat brand eller annan skada i eller på fastigheten.

”Förvarar gasoltub på balkongen i anslutning till öppen låga”………

För att reda ut begreppen lite kanske vi skall börja med skillnaden mellan att bruka och förvara…. Tänk en bil… Du får bruka den på motorvägen men inte förvara den där. Så till gasen och balkongen…. Jag brukar gas från en gasoltub på balkongen för att skapa en öppen låga att laga mat på. När jag sedan stänger av gasen och lämnar balkongen övergår flaskan från att vara i brukas till att förvaras men då finns där ju ingen öppen låga.

Regler för gas i flerbostadshus

Gas får användas för matlagning i kök. Förr var det t o m vanligt som enda sätt att laga mat och det finns ännu en hel del hyresfastigheter som har fasta gaslednignar för detta. Det som är reglerat är förvaring av gasflaskor. Inne i lägenhet får endsat falskor med volym om max 5 liter förvaras (en bruksflaska och en för byte). På ej inglasad balkong får gasflaskor på max 30 liter förvaras. De flaskor jag använder är på 23 liter.

Vidare i texten…

  Vid regn har det förekommit att det har slagit gnistor från förlangningsdosan som förvaras pa balkongen. Det nämnda är inte att betrakta som att kravet pa sundhet, ordning och gott skick inom eller utanför huset uppfylls, i och med det sagda får detta anses utgöra störningar i boendet for din omgivning som de inte skäligen bör tåla, och dessa störningar är inte acceptabla. Du anses ha brustit i den plikt som åligger dig som bostadsrättshavare då du utsätter din omgivning för denna typ av störningar.

Du anmodas med anledning av ovanstaende om att omedelbart vidta rättelse genom att

– avlägsna gasoltuben fran balkongen, samt
– avlägsna förlängningsdosan (el) från balkongen,

bättre sent än aldrig…..

Eldosan….. Jo, det stämmer, en kväll ca 5 månader innan detta brev glömde jag en inkopplad eldosa på balkongen. På natten började det sedan regna mycket kraftigt. Då jag vaknade och fick syn på detta drog jag genast ur sladden ur vägguttaget, tog in den och har sedan inte ens använt denna på balkongen.

Jag skrev juristen och påtalade hur fånigt alltihopa var men denne stackare agerade ju bara budbärare med betalt för att framföra budskapet. Så himla bekvämt de gör det för sig, vår hårt arbetande styrelse och de lyckades, åtminstone för stunden…. Jag slutade laga mat på mitt kök men återupptog det igen framåt våren. Vid ett tillfälle, kanske i maj, gick ordöranden förbi nedanför när jag stod och rörde i min Wok. Givetvis sa hon ingenting men jag gissar att det retade henne en del..

Vad handlar det om egentligen?

Vad är det för människor som håller på med sånt här? De verkar leva in en egen paralell verklighet och tveklöst drivas av helt andra motiv än de boendes bästa. Jag kan inte se detta som något annat än terror, hot och ett rent löjligt försök att, i brist på verkliga, konstruera ”störningar” nog för att kunna visa att man ännu en gång ”tvingats” anlita jurist för att ”komma tilrätta med mina upprepade störningar”.

Det är ingen som helst tvekan om att det finns och länge funnits djupa störningar i kärnan i denna styrelse. Det är dags att börja se verkligheten som den är och inte som vi vill att den skall vara, hur jobbigt och obehagligt det än känns. Jag har inget att dölja, inget att förlora och kommer att fortsätta, både att berätta och ge min syn på vad och vilken sorts problematik det handlar om. Vem som drar i trådarna, respektive manipuleras eller bara låter det ske kommer jag dock att överlåta åt er att avgöra.

Facebookgrupp ”Söderbysjön Ocensurerat”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s