Från hot till beslut Brf #5

I slutet av Augusti kom ett brev som påtalade att vi inte hade sökt om förlängt tillstånd för andrahandsuthyring. Det kom typiskt nog inte till mig, utan till min syster….. Ja, ännu en miss men varför vänta så länge med påminnelsen? Styrelsen är ju väldigt medvetna om att jag bor kvar i lägenheten…… Hursomhelst, vi ordnade ansökan, den skulle behandlas på styrelsemöte den 12 :e september. Den 13:e fick jag följande mail.


Svävande formuleringar… ”upprepade, varierande, bl a” (trots att inget glöms..) ”Stora mängder” och så förvaring även i ”allmäna utrymmen” ?? Allt i syfte att förstärka intrycket av allvaret i störningarna, ge en känsla av att saker ständigt upprepas och att det hela tiden tillkommer nya problem.

Allt som hänvisas till är händelser som skett mellan juni 2016 och maj 2017. Allt har åtgärdats så snart det påtalats och i flera fall långt innan dess. Ingenting, förutom elstölderna (max 15 kr), alltings upprinnelse, har upprepats men inte heller det på närmare två år. Den enda skillnaden är att styrelsen verkar glömt dumheterna med ”förvaring av gasol tillsammans med öppen låga” och nu i stället påstår att jag ”Grillat på balkong”, vilket är en ren lögn. 

Sedan hänvisar man till att det i mejlkonversationer med mig framgår att andrahandsuthyrningen kommer att pågå en lång tid framöver och att min mor inte kommer att flytta till lägenheten. Det låter som vi fört flera samtal, det stämmer inte…. Det enda jag kan tänka mig att styrelsen dragit dessa sina slutsatser ifrån är detta ” Det har varit mycket värdefullt för mig att kunna hyra lägenheten i den situation jag hamnade i och nu håller på att ta mig ur. Jag trivs i området och har i sommar dessutom börjat lära känna en massa, nya såväl som gamla grannar. Jag vill bo kvar men har ännu inte möjlighet att köpa lägenheten”. Ser de månne detta mer som ett hot än något positivt?

Varför väntar man nästan 4 månader med att påminna om glömd ny ansökan? Kan det handla om något annat än att man vill förstärka detta fel?

Valet att skriva min syster och inte mig, är knappast heller det avsett att få en snabb och enkel lösning, utan klassisk härskarteknink i syfte att osynliggöra, isolera och kanske lyckas slå in en liten kil i mitt mänskliga supportsystem.

Och så avslutet….
”Med vänlig hälsning Styrelsen för Brf Söderbysjön”


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s